Понеделник, 07 Юни 2021 17:08

Когато решите да сменяте щранговете

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Металните тръби, от които са изградени тръбопроводите в миналото се подават на корозия и ползването им е около 20 години. Разбира се, ако има възможност да се сменят по-рано е още по-добре. Смяната на щранговете не трябва да се отлага, защото те вече не могат да изпълняват качествено предназначението си.


Старите щрангове са причина за често запушените канали, за влошеното качество на водата, както и за слабото налягане към горните етажи. За да се направи подмяна на вертикалните тръби е добре да се обедините всички съсобственици и тогава резултата ще бъде на нужното ниво. Щранговете са обща собственост и следва ремонта да се направи с решение на общото събрание на собствениците на жилища в съответния вход или кооперация.
Предимствата на цялостната смяна на щранговете са много. Преди всичко работата ще се свърши от професионалисти и то само в рамките на един работен ден. Цената, която ще заплатите ще бъде по-изгодна, защото при подмяна на всички щрангове фирмите правят намаления. В този случай и за кратко време ще остане входа без вода.
При липса на единомислие може всеки сам да направи смяна на своите щрангове. Преди да се захванете с тази работа е добре да знаете, че това е трудна и отговорна дейност. Най-напред трябва да изберете тръбите, които ще ви трябват, спирателни кранове, скоби за закрепване, материал за изолация. Трябва да работите най-малко два човека, защото металните тръби са тежки и има опасност от нараняване.
При започване смяната на щрангове е необходимо да се уведоми домоуправителя и съседите, за да се спре водата, а съседите над вас да не ползват канализацията. Както виждате за да се започне подмяната на старите щрангове е необходима сериозна подготовка, а работата по същество е много по-сложна. За това е най-добре да ползвате фирма, занимаваща се с ВиК услуги. Професионалистите са наясно с всички изисквания, с всички необходими материали и имат опит в смяната на щрангове. Нещо, което е много важно в случая е, че те имат всички необходими инструменти и опит да прилагат новите технологии.
За да се информирате повече потърсете в интернет фирма за смяна на щрангове и си решавате проблема.

 

Прочетена 419 пъти Последно променена в Понеделник, 07 Юни 2021 17:19

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.