Понеделник, 21 Юни 2021 17:15

Важно ли е да смените щранговете

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Смяната на щрангове е задължителна за кооперациите където тръбопроводите са от метални тръби. Тези тръбопроводи са си изпълнели функциите за тези толкова много години на активно ползване. Корозията е казала своята дума и повредите по тръбите са значителни. Появяват се течове, топлата вода пристига бавно и с малък дебит, а канализационните тръби непрекъснато трябва да се отпушват.

Със смяната на щрангове се цели да се отстранят старите корозирали тръби и да се поставят нови от полипропилен или пластмаса. Новите полипропиленови тръби са издръжливи, не корозират, не се пукат, имат гладка повърхност. Подменят се щранговете за топла и студена вода, и канализационния щранг. Когато се прави смяна на хоризонталните и вертикални тръби за целия вход се осигурява нормално изтичане на отпадните води, доставя се чиста питейна вода, топлата вода е с еднакъв дебит за всички етажи.

За да се постигне това е необходимо да се ползва фирма за ВиК услуги. Намирането става лесно чрез интернет. Всяка доказала се фирма в бранша разполага с уеб сайт, в който е посочена цялата информация, от която имате нужда. За допълнителни въпроси може да се свържете с представител на фирмата на посочените контакти. Направете справка за цените, с какви материали работи фирмата, какви технологии прилага и с какво оборудване разполага. Съвременните технологии и технически средства са винаги с предимство, защото са гаранция за качествена работа.

Отстраняването на старите метални тръби е най-трудната дейност при смяна на щрангове. Това са тежки и корозирали ръби, които могат да се счупят на най-неочакваното място и да наранят работника. За това е необходимо това да се прави от професионалисти, които имат опит и са внимателни. Поставянето на новите тръби е лесно, защото тръбите са леки и лесно се работи с тях. На всеки от щранговете се поставя спирателен кран, за да се улесни работата по тях.

Всеки добре съзнава важността на смяна на щрангове и си казва ще стане, но по-късно. Не трябва да се отлага този ремонт, защото старите щрангове могат да ви донесат много неприятности, разходите по които ще бъдат в пъти повече в сравнение със средствата, които трябва да заделите за смяна на щрангове.

 

Прочетена 507 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.