Четвъртък, 14 Октомври 2021 16:35

Два основни вида гранитогрес

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Има два основни вида гранитогресни плочки: глазирани гранитогресни плочки и неглазирани гранитогресни плочки, като за тези вторите може да има и по-добър термин. В зависимост от вашите нужди и предназначение, и двата вида могат да ви предложат превъзходни подови и стенни покрития.

Глазираните гранитогресни плочки са твърди и водонепроницаеми плочки, които са популярни заради лъскавата си и устойчива на петна повърхност. Те са съставени главно от гранитогресна смес с глазурно покритие, нанесено върху повърхността на плочката. Чрез съвременните технологии, те могат да осигурят най-изисканите цветове и могат да ви помогнат да извлечете най-доброто от вашите домове откъм декоративни и стилистични качества.

По-голямата част от декоративните плочки и стенописни изображения използват глазирани гранитогресни плочки, за да изведат своята отчетлива красота и привлекателност. Въпреки че глазирана облицовка е доста издръжлива, тя не е популярна опция за инсталиране в комерсиални плочки. Те често се ограничават само до жилищна употреба.

 

Естествените порцеланови плочки, които са без глазура са твърди и плътни. Те са съставени от пясък, глина и други природни минерали, което ги прави здрави отвътре и отвън. Поради тези присъщи свойства, те се използват най-добре за изграждане на плотове, подове и стенни покрития поради тяхната отличителна стилистика и превъзходна устойчивост срещу драскотини и счупвания.

И тъй като са по-малко порьозни и нехлъзгащи, те също са популярни варианти за подове в кухнята и банята и други области, където разливането на вода е често. Тези плочки се използват широко за търговски и жилищни цели в цялата страна.

Разглеждайте повече видове гранитогрес преди да изберете за вашия дом или за търговско пространство, за да имате представа как хората по света използват гранитогреса. Прочетете повече за свойствата на тази керамична материя и се запознайте с нейните приложения за най-различни проектни изпълнения.

Източник – За баня

 

 

Прочетена 231 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.