Понеделник, 14 Ноември 2022 19:43

ОСНОВНИТЕ ГРЕШКИ ПО ВРЕМЕ НА РЕМОНТА, КОИТО ТРЯБВА ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД Избрана

Написана от
Оценете
(1 глас)

Грешки по време на ремонт. Все пак имате собствен апартамент и ако не сте го купили с ипотека и бюджетът ви не е ограничен до ядене на юфка, следващата голяма стъпка е ремонтът.

Приятелите и семейството ще започнат да ви разказват за колеги занаятчии и изпълнители, които някога също са направили нещо за тях. В този момент сте изложени на голям риск. Не е факт, че те са били толкова добри в сключването на сделки, колкото си мислите за вашите близки.

Затова си струва да поемете отговорност за външния вид на вашия дом. За да научите за основните грешки, които е най-добре да имате предвид, преди да преминете към фугиране и валяци.

  1. Google напълно ненужна информация

Отказвайки да следвате съветите на близките си, има вероятност да потърсите в Google колко струват услугите и материалите. Знаете ли, през повечето време няма смисъл. Когато направите списък с контрагенти, които ви интересуват, ще попаднете на ценова листа за услуги.

Ако нямате такъв, струва си да помислите дали е подходящ за вас. Ако сравните цените им, ще видите, че са много сходни. Това се дължи на конкуренцията: никой няма да може да използва високи цени, защото тогава никой няма да се доближи до тях, колкото и да е добър да се хвали.

Оказва се, че няма смисъл да търсите в Google и да помните всичко поотделно. Все пак ще се натъкнете на това, когато анализирате пазара.

  1. Решете всички проблеми дистанционно

Не забравяйте, че за да получите точни отговори, трябва да зададете конкретни въпроси. Ако задавате въпроси онлайн, няма да получите точен отговор, тъй като професионалистът трябва да оцени количеството работа на място.

Има много нюанси, които влияят на общия размер на ремонта, от кривината на стените и пода до повърхностите на стените. В противен случай може да бъдете таксувани за един артикул онлайн, но след това се откриват много други проблеми и ще бъдете таксувани допълнително, за да ги коригирате.

Другата страна на този въпрос е изборът на изпълнители. Не се страхувайте да им се обадите у дома. Разговаряйки лично, можете интуитивно да разберете дали са подходящи за вас или не. Една от най-ефективните схеми е глупавата игра. Задавайте водещи „глупави“ въпроси и слушайте внимателно отговорите.

Някои ще отговорят кратко и след това ще продължат да плащат, други ще разделят отговора на основни фактори, които ще ви объркат още повече, трети ще се опитат да обяснят много подробно, дори без никакви въпроси, а някой просто ще се възползва от вашето „незнание“ да намали цената. Така ще разберете кой кой е.

Друг показател за наличието на професионални изпълнители е, че идват на оглед на обекта с целия екип. По този начин те ще могат да разберат по-добре какво и как да правят, за да получат най-добрия резултат в най-кратки срокове.

Ако пристигне само бригадирът или, още по-лошо, мениджърът, има вероятност някои нюанси да не бъдат взети под внимание. И това ще се отрази на хода на работата в бъдеще.

  1. Опитайте се да спестите колкото е възможно повече

Желанието да спестяваме пари е в кръвта ни, но трябва да разберем разликата между спестяване и печалба. Изгледът на вашия дом е въпрос на предварително мислене. Ако спестите от строителни материали, мебели или работата на специалисти, следващият ремонт няма да бъде след 10-15 години, а след 2 години.

Затова не трябва да търсите изпълнители, които обещават да направят всичко на нереално ниски цени. В най-добрия случай в процеса на работа ще изскочат нови суми пари, в най-лошия случай ще се окажат некачествени ремонти.

  1. Поемете допълнителни отговорности

Недоверието към изпълнителите кара клиентите да поемат част от техните отговорности. Например закупуване и доставка на строителни материали. Запомнете: невъзможно е да се предвиди и изчисли всичко.

Затова, когато поемете тази отговорност, бъдете готови, че служителите ще ви се обадят по всяко време и ще ви кажат, че нещо липсва. Може би сега сте на работа или сте уморени да се връщате от работа, може би сте в друг град или може да сте заети с лични въпроси.

Не се нуждаете от претоварване и ограничения - по-добре е да обсъдите с изпълнителя как ще се правят покупките и да установите отговорност. За да избегнете очевидни фалшиви разписки, можете да закупите някои артикули онлайн и да накарате служителите да ги вземат или да им се доверите да купуват от места, които имат уебсайт с точна ценова листа за всички артикули.

  1. Започнете ремонт без дизайнерски проект

Най-често дизайнерският проект за ремонт се пренебрегва, когато бюджетът, отделен за ремонт, е ограничен. Запомнете: оставяйки го, вие избирате руска рулетка. Ако служителите правилно уловят всичките ви желания, това ще бъде голям успех.

В противен случай ще трябва да свикнете с неудобното разположение на контакти, ключове, батерии, полилеи и декоративни елементи или да преработите всичко от нулата. За да не плащате повече и да минимизирате рисковете, съветваме ви да се поглезите и да изготвите проект. Иначе ще е като филм, направен без сценарий.

 

Прочетена 225 пъти Последно променена в Понеделник, 14 Ноември 2022 19:45

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.