Още по-известни, като возилото на 21в., те са едни от най-разпространените алтернативни начини за придвижване. Любимци, на млади и стари, се превръщат именно електрическите тротинетки, които вече можете да видите почти навсякъде, особено в централните части на големите градове или свободно закупени от ентусиасти. Тротинетките могат да дадат един много по-бърз и лесен начин на придвижване, освен това и интересен, защото може да го споделяте с приятели на различна настилка, включително дъжд и лек сняг, ако тротинетката позволява.

Ако сте решили, че ви е необходима тротинетка, то трябва добре да се запознаете с всички нейни предимства и особености.

 

 

 

Предимства

Тротинетките са идеален вариант за всички от вас, които искате да се насладите на безопасно и лесно придвижване, особено, когато става дума за преминаване през задръствания или дори каране по тротоарите. Това е идеален вариант за лесно придвижване в градска среда, където не е необходимо да се съобразявате с платени зони, задръстване, чакане по светофари или чакането на градски транспорт. Това е и следващата привилегия - можете да го карате навсякъде, на този етап няма строги законови ограничения, които да забраняват или ограничават карането на тротинетка, което го прави още по-лесно за използвано и предпочитано, в забързаното ежедневие. Ако решите да излезете и ви трябва бърз транспорт, просто вземете возилото и го карайте, няма да се налага да се бутате с други хора в градския транспорт, да плащате данъци, винетки и какво ли още не, като за автомобил.

Повечето електрически тротинетки са направени с товароносимост 100кг, но има и такива, които са до 150, което ги прави идеални, ако искате да вземете детето от училище или просто искате да повозите приятел, за разнообразие.

Добрата изработка на гумите, може да ви даде възможност да се движите по различни маршрути, без да се налага да мислите с какво возило сте, дали ще можете да стигнете бързо и лесно.

 

 

 

Особености

За да сте сигурни в безопасността, трябва да се поинтересувате за резервни части за тротинетки, чрез тях ще можете да се чувствате спокойни, ако се наложи да сменяте част в проверен и оторизиран сервиз. Също така, при самото закупуване трябва задължително да се допитвате само до проверени доставчици, които да ви гарантират минаването на всички тестове, здравината и безопасността на возилото.

Ако все пак искате да си вземете тротинетка, но бюджетът ви е ограничен, може да помислите за такава под наем или такава, която е закупена втора употреба, но отново само от проверени доставчици, за да се насладите на максимален комфорт и безопасност, за по-дълго време.

Ако гумите на тротинетката са по-висок клас, можете да си позволите да я карате в почти всички условия, като дъжд, мокър асфалт или дори лек сняг. Разбира се, винаги карайте внимателно, за да предпазите себе си от останалото движение на пътя, но и не забравяйте да се забавлявате, когато сте извън пътното платно.

 

 

 

Ако имате някакви въпроси, които изникват при избора на електрическа тротинетка, можете да се обърнете към специалистите, които да ви разкажат повече и да ви насочат към конкретни модели, които да отговарят на вашите изисквания и бюджет. Бъдете смели и се насладете на безопасно каране и много забавление.