Туризъм в България
Днес туризмът в България е избиран от доста голям брой туристи. Тази страна е обичана от туристи от цял ​​свят заради мекия си климат, автентичната славянска древна история, в която османските, австро-унгарските

завоеватели са оставили своя отпечатък, интересна архитектура, особена култура, вкусна смесена източноевропейска кухня и приятелски настроени хора.
Многостранният туризъм на България
Много хора избират тази страна за семейни празници, най-популярното време за посещение с деца е от май до октомври, но и през останалата част от годината туристите имат какво да видят и къде да се забавляват. Туризмът в България се развива активно, държавата отделя специални програми, за да заеме полагащото му се място сред европейските курорти.
Интерес представлява и геологията на страната , където има Стара планина, Черно море и реки в равнините, което ви позволява не само да се наслаждавате на плажовете на България, но и да се занимавате с активен отдих: спускане по реките (рафтинг), изкачване на планини и др.
Курорти на България
В тази страна се предлагат всякакви видове отдих: това са морски курорти за лятна почивка, обиколки на забележителности в градове с история от 13 века и зимни ски курорти. В морските курорти на България - Слънчев бряг, Русалка, Златни пясъци, Балчик, Албена, Поморие и Несебър - са се доказали с модерни комфортни условия, развлекателни центрове и забавно водни паркове.
Средиземноморският климат и пясъчните плажове със златист пясък правят туризма и отдиха в България незабравими. Най-чистият морски бриз духа през прозорците на съвременните хотели, примесен с миризмата на иглолистни гори, заобикалящи хотелите . Клубният живот през нощта също ще намери своите фенове и ще остави романтично впечатление.
Ски курорти в България
Зимните ски курорти в България Банско, Боровец, Витоша, Чепеларе и Пампорово посрещат туристите от декември до февруари с чист планински въздух, относително ниски цени и отлично обслужване. България е обичана от туристите заради снежните си склонове. Освен това те са подходящи за начинаещи и спортисти с междинно ниво, а климатът е по-топъл, отколкото в планините на Австрия или Франция, така че тук е много по-удобно да се забавлявате с цялото семейство.
Лечебни курорти в България
Повечето летовници избират точно лечебните курорти в България, които се предлагат с всички видове услуги по всяко време на годината. На масива Рила има ски курорт, където туристите са посрещнати от планински езера с минерални извори. Стотици хиляди туристи са изпитали чудодейния ефект на балнеоложките курорти върху планинската верига Родопи. Термалните извори в санаториумите Сандански, Златни пясъци, Хисар, Велинград и Поморие помагат за преодоляване на различни заболявания (от кожни до урологични). Въпреки това дори в самата столица има минерални извори с температури в диапазона от 20 до 50 ° C.
Турове в България
Можете да започнете да пътувате из тази страна от столицата - София, където забележителностите на България са буквално на всяка крачка. Тук можете да посетите руините на тракийската крепост Сердика, библиотеката на Кирил и Методий с мистериозни и прекрасни съкровища вътре, джамията Баня-Баши.
На тези, които се интересуват от самата България , с нейната невероятна история, ще бъде предложена етнографска обиколка , която започва от село Бата край Бургас. Тук могат да ви бъдат предложени и обиколки на България до езерата на Бургас. Те привличат туристи с неземна красота, чистота на водите и възможност за риболов. Романтични натури ще бъдат предложени да посетят долините на розите по склоновете на най-красивите планини, а любителите на круизите - да плават по Дунав.
Почивка в България
Посещението в България е възможно с национална виза, а за притежателите на множество шенгенски визи влизането е опростено. За кандидатстване за българска виза не се изискват много усилия и документи, не се изискват специални удостоверения, пакетът от документи е стандартен. Редовните посетители на страната получават мултивиза или тригодишна виза, което ще им позволи да получат качествена почивка в България и да се наслаждават на курортите многократно и без затруднения.
България плажове
Златните плажове на България се простират по крайбрежието на Черно море на 400 км . Повечето от тях са оборудвани с всички услуги за цивилизована почивка: съблекални, тоалетни, възможност за наемане на шезлонги, чадъри и други аксесоари, въпреки че има и недокоснати места. В курортите на България има повече от 700 пясъчни плажове.
Хотели в България
Изборът на място за престой е лесен и приятен. Хотелите в България са представени за всеки вкус и бюджет, на различни "звезди". Хотелите могат да бъдат както семейни комплекси, така и СПА, със собствени плажове и красиви горски пейзажи. В курортите "Златни пясъци" и "Слънчев бряг" ще бъде осигурено забавление от наличието на водни паркове със символична такса.
Транспорт в България
Пътуването из България е лесно и удобно с всякакви транспортни средства. За туристите се предлага специален транспорт в България за транспорт на обиколки, можете да наемете кола, за да оформите свой собствен маршрут, можете да пътувате по река и железопътен транспорт. За движение на къси разстояния (например до водни паркове) са предвидени микробуси.