Предимства на кухненските шкафове

Кухненските шкафове се използват във всички видове кухни. Много се промениха в дизайна и конструкцията им през последните няколко години. Напредъкът драстично промени външния вид и основните функции на кухненските шкафове. Този елемент от кухненския дизайн има много практически потенциал, но често се използва недостатъчно. Чекмеджетата на кухненските шкафове могат да варират по размер. Много хора поръчват кухненски шкафове с чекмеджета с ширина до 50 см за съхранение на прибори, буркани и подправки и др.

Чекмеджета в кухненските шкафове варират в зависимост от предназначението и дизайна.  Моделите от този тип мебели са хоризонтални, високо прибиращи се, както и ъглови, което ви позволява да използвате ползотворно пространството в ъгъла на кухнята. Трябва да се отбележи, че в кухнята, която се отличава с доста голям размер, е възможно да се оборудва просторен дизайнерски шкаф, състоящ се от много леки рафтове с чекмеджета.

Кухненски шкафове и техните предимства

  • Ергономичност – Всеки, който е прекарал много време в кухнята, знае колко трудно може да бъде да се организира пространството в дълбоки кухненски шкафове, така че елементите, съхранявани отзад, да могат да бъдат достъпни без проблем. На практика трябва да това което се намира отпред, за да намерите търсения от вас предмет някъде в задната част на шкафа. Този проблем може да бъде решен чрез замяна на традиционните шкафове с две или три дълбоки чекмеджета. Благодарение на това можете лесно да премахнете напълно всяко чекмедже и да имате пълен достъп до съдържанието му, без да се налага да изваждате всички тигани, за да стигнете до тиганите някъде вътре в шкафа.
  • Удобни разделители за кухненски чекмеджета – Друго предимство на съвременните кухненски шкафове е възможността за рационално организиране на пространството. Удобните разделители на чекмеджетата правят шкафа много практичен. Производителите са разработили редица опции за разделители, които ви позволяват да използвате функционално зоната под мивката или в ъглов шкаф, където можете да поставите капаци, чинии, буркани и други неща, за които обикновено не бихте намерили място.
  • Чекмедже под кухненска основа и фурна - За да увеличите функционалността на фурната, можете да проектирате малко чекмедже под него за тави и тави за печене. Сравнително малък шкаф, направен по този начин, е идеален за съхранение на различни плоски чинии или прибори, използвани във фурната.

Защо да изберете кухненски шкафове с чекмеджета?

Предимства на използването на кухненски шкафове с чекмеджета:

  • Подобряване на комфорта при използване на мебели.
  • Подобрен достъп до продукти за съхранение.
  • Позволява по-ефективно използване на пространството, като шкафове под мивки или под дънни шкафове.
  • Интересни интериорни ефекти.

Недостатъци на кухненските шкафове с чекмеджета:

  • Заемат определено пространство от шкафа. Това трябва да се има предвид при изчисляване на капацитета им.
  • Въпреки забележителните си възможности, те имат ограничения при съхранение на по-обемни предмети.
  • В зависимост от използваните релси, крайната им цена може да се увеличи значително.